Shipping.nu

Utländska nätbutiker som levererar till Sverige

Kan du klaga på köp från utländska företag?

Det går alltid att klaga och folk gör det ju dagen lång. När du köper varor från utländska butiker kan det kännas lite svårt att förstå vad du ska göra om du inte blir nöjd. Om du får långsam leverans trots att du betalade mer för snabb shipping eller får ett paket som är skadat så ska du i första hand kontakta det företag du köpte från.

Företag som Amazon har en tydlig policy för sina försändelser. De kommer till exempel att ge dig pengarna tillbaka om de inte håller leveranstiden som utlovas. När du köper från ett seriöst utländskt företag så har de regler för vad som gäller när något inte är i enlighet med det som annonserats då du köpte.

Se till att spara all information och kommunikation

Spara ditt kvitto och den dokumentation du har fått då du handlade. Du kan till exempel göra skärmdumpar från mejl och information du fått av företaget. Detta kan du sedan använda om du måste vända dig till en tredje part för att klaga på ditt köp.

När utländska företag vänder sig till svenskar så kan svenska Allmänna Reklamationsnämnden, ARN, vara en hjälp. Du kan kontakta ARN och se om de kan hjälpa dig med din tvist.

Amazon

Det finns numera svenska Amazon men många väljer ändå att köpa från den internationella sajten som levererar till svenska adresser. På Amazon finner du det mesta. Om vi bortser från att de under 2022 lade ner sitt kosttillskottssortiment så finner du allt du kan tänkas behöva i deras butik.

Priserna är ofta låga men det beror lite på den produkt du köper. När du söker efter en viss typ av produkt ska du hålla ett öga på den information som ges vid skärmdumpen för produkten. Där står det om den kan levereras till Sverige, Shipping to Sweden som det heter på engelska.

Shein

På Shein.se finner du billiga kläder som tillverkas i Kina. Många uttalar Shein som shane på engelska fast sajten heter egentligen She-in vilket klingar mer som kinesiska. I butiken finner du kläder för hela familjen och det går bra att beställa till Sverige. Leveranstiden är för det mesta hyfsad. Du kan ha ditt paket inom en veckas tid när det går fort.

När du handlar på Shein ska du tänka på vilket material kläder är av för det ser man ju inte så väl på bilder. Dessutom bör du läsa recensioner från andra som köpt för att ta reda på om storleken kan anses vara stor eller liten för att hitta rätt passform för dig.