Shipping.nu

Utländska nätbutiker som levererar till Sverige

Hur får jag snabbare leverans från utlandet?

Det behöver inte alls ta lång tid att få varor från utländska butiker med shipping to Sweden som alternativ. Om du är medveten om vad som kan ge dig en snabbare leverans så blir det enklare att handla från utlandet. Det finns några punkter som du ska vara medveten om.

Gräns för tullavgift

Om du inte handlar för ett värde på mer än 1600 kronor blir det inte tal om tullavgift. Men om du handlar för mer och inte betalar tullavgiften så kan det leda till förseningar och kanske till sist att det blir alldeles för dyrt att lösa ut paketet från Tullen.

Kom ihåg detta belopp och håll dig under det för snabbare leverans från utländska butiker!

Möjlighet till gratis leverans

När det finns möjlighet till gratis leverans som på iHerb kan det också innebära att du får en långsammare shipping. Du kan betala mer för att få din vara till Sverige inom några dagars tid. Ibland kan det vara värt att göra detta. Gratis leverans behöver dock inte betyda flera veckors väntetid. Ta en titt på den leveranstid som anges för gratis leverans så att du är medveten om vad detta innebär.

Olika typer av varor med olika regler för shipping

På butiker som Amazon kan det finns olika erbjudanden som gäller för olika produkter. Vissa ingår i en kategori där du får gratis leverans om du köper för ett visst belopp, andra varor ingår inte i detta system. Om du blandar mellan de olika systemen kan det leda till dyrare fraktkostnad samt att leveransen tar längre tid.

Köp varor som är tillåtna i Sverige

Om du köper produkter som inte är tillåtna att importera till Sverige som Melatonin kan det leda till förseningar och även till att paketet skickas tillbaka till butik. Var alltså noga med att bara köpa sådant som du får ta in i Sverige utan särskilda tillstånd så blir det en smidigare och snabbare leverans.

Shein

På Shein.se finner du billiga kläder som tillverkas i Kina. Många uttalar Shein som shane på engelska fast sajten heter egentligen She-in vilket klingar mer som kinesiska. I butiken finner du kläder för hela familjen och det går bra att beställa till Sverige. Leveranstiden är för det mesta hyfsad. Du kan ha ditt paket inom en veckas tid när det går fort.

När du handlar på Shein ska du tänka på vilket material kläder är av för det ser man ju inte så väl på bilder. Dessutom bör du läsa recensioner från andra som köpt för att ta reda på om storleken kan anses vara stor eller liten för att hitta rätt passform för dig.

Amazon

Det finns numera svenska Amazon men många väljer ändå att köpa från den internationella sajten som levererar till svenska adresser. På Amazon finner du det mesta. Om vi bortser från att de under 2022 lade ner sitt kosttillskottssortiment så finner du allt du kan tänkas behöva i deras butik.

Priserna är ofta låga men det beror lite på den produkt du köper. När du söker efter en viss typ av produkt ska du hålla ett öga på den information som ges vid skärmdumpen för produkten. Där står det om den kan levereras till Sverige, Shipping to Sweden som det heter på engelska.