Shipping.nu

Utländska nätbutiker som levererar till Sverige

Kommer Tullen att öppna mitt paket?

Tullen har enligt lag rätt att öppna paket som misstänks för att vara olagliga på olika sätt. Om du beställer något från utlandet så ska din försändelse vara märkt på ett sätt som gör det tydligt vad som finns i paketet. När detta inte sker och Tullen misstänker att det finns något som du inte får ta in i Sverige så kan de öppna paketet.

Om allt är i sin ordning så kommer du att få paketet. Då försluts det igen med tejp som är märkt med orden Öppnat av Tullen så att du vet att det var myndigheten och ingen annan som gick igenom ditt paket. När du handlar från utländska butiker som Amazon och iHerb är risken för att Tullen ser anledning till att undersöka paketet. Detta eftersom det här är butiker som följer våra svenska lagar och har system som gör att du till exempel inte kan köpa förbjudna produkter.

Om du däremot får ett paket från en privatperson från utlandet så ökar risken för den här typen av kontroll. Särskilt när paketet inte har märkts på rätt sätt.

Shein

På Shein.se finner du billiga kläder som tillverkas i Kina. Många uttalar Shein som shane på engelska fast sajten heter egentligen She-in vilket klingar mer som kinesiska. I butiken finner du kläder för hela familjen och det går bra att beställa till Sverige. Leveranstiden är för det mesta hyfsad. Du kan ha ditt paket inom en veckas tid när det går fort.

När du handlar på Shein ska du tänka på vilket material kläder är av för det ser man ju inte så väl på bilder. Dessutom bör du läsa recensioner från andra som köpt för att ta reda på om storleken kan anses vara stor eller liten för att hitta rätt passform för dig.

Amazon

Det finns numera svenska Amazon men många väljer ändå att köpa från den internationella sajten som levererar till svenska adresser. På Amazon finner du det mesta. Om vi bortser från att de under 2022 lade ner sitt kosttillskottssortiment så finner du allt du kan tänkas behöva i deras butik.

Priserna är ofta låga men det beror lite på den produkt du köper. När du söker efter en viss typ av produkt ska du hålla ett öga på den information som ges vid skärmdumpen för produkten. Där står det om den kan levereras till Sverige, Shipping to Sweden som det heter på engelska.