Shipping.nu

Utländska nätbutiker som levererar till Sverige

dålig lukt

Varför luktar kläderna du köpte online konstigt?

När du köper kläder online från butiker som Shein eller Amazon så skickas de för det mesta i plastpåsar som skyddar tyget och andra detaljer. Ibland kan det vara en konstig lukt i påsen. Detta är lukten av plast. Dessutom kan det vara så att själva plagget luktar av plastmaterial. Det är väldigt sällan lukten beror på att det skulle finnas något organiskt som ett dött djur i paketet. Om så hade varit fallet hade det luktat mycket värre.

När du får kläder som luktar lite konstigt kan du testa att hänga de på vädring en stund. Om det inte hjälper kör du kläderna en omgång i tvättmaskinen. Tänk på att följa de instruktioner som finns för tvätt. Om detta inte skulle hjälpa kanske du vill klaga på din leverans.

Det kan ju vara så att det har funnits en öppning i paketet till plaggen. Om det sedan har förkommit starka inslag av bränsleångor i fraktutrymmet på flyget så kan det leda till att plaggen luktar riktigt illa. Då kan det vara möjligt att skicka tillbaka och be om en ny leverans. Fast även här kan det räcka gott och väl med att tvätta kläderna för att få bort lukten från frakten.

Amazon

Det finns numera svenska Amazon men många väljer ändå att köpa från den internationella sajten som levererar till svenska adresser. På Amazon finner du det mesta. Om vi bortser från att de under 2022 lade ner sitt kosttillskottssortiment så finner du allt du kan tänkas behöva i deras butik.

Priserna är ofta låga men det beror lite på den produkt du köper. När du söker efter en viss typ av produkt ska du hålla ett öga på den information som ges vid skärmdumpen för produkten. Där står det om den kan levereras till Sverige, Shipping to Sweden som det heter på engelska.

Shein

På Shein.se finner du billiga kläder som tillverkas i Kina. Många uttalar Shein som shane på engelska fast sajten heter egentligen She-in vilket klingar mer som kinesiska. I butiken finner du kläder för hela familjen och det går bra att beställa till Sverige. Leveranstiden är för det mesta hyfsad. Du kan ha ditt paket inom en veckas tid när det går fort.

När du handlar på Shein ska du tänka på vilket material kläder är av för det ser man ju inte så väl på bilder. Dessutom bör du läsa recensioner från andra som köpt för att ta reda på om storleken kan anses vara stor eller liten för att hitta rätt passform för dig.