Shipping.nu

Utländska nätbutiker som levererar till Sverige

Är det värt att köpa läkemedel online från utlandet?

Idag är det fullt möjligt att få en snabb konsultation av doktor online och sedan beställa läkemedel som är receptbelagt för att få det hemlevererat. Detta är inte ett nytt fenomen men är det värt det att köpa läkemedel online på detta vis?

Det blir dyrare

Det är inte på grund av shipping som det blir dyrare att få receptbelagt läkemedel med nätkonsultation via en utländsk tjänst. Leveranser av medicinpaket är ju inte dyra då det handlar om så lätt vikt. Det som kommer att kosta mer är själva medicinen. Det kan bli många hundralappar mer än om du gått till en svensk läkare lokalt och köpt på ett svenskt apotek.

Konsultationen kan vara snabb

Det är viktigt att förstå att det inte rör sig om djupare konsultation när du köper medicin på detta vis online. Om du har hälsoproblem kan det innebära en fara eftersom det är viktigt att läkaren kontrollerar att du verkligen kan ta den medicin som ordineras på ett säkert sätt.

Shein

På Shein.se finner du billiga kläder som tillverkas i Kina. Många uttalar Shein som shane på engelska fast sajten heter egentligen She-in vilket klingar mer som kinesiska. I butiken finner du kläder för hela familjen och det går bra att beställa till Sverige. Leveranstiden är för det mesta hyfsad. Du kan ha ditt paket inom en veckas tid när det går fort.

När du handlar på Shein ska du tänka på vilket material kläder är av för det ser man ju inte så väl på bilder. Dessutom bör du läsa recensioner från andra som köpt för att ta reda på om storleken kan anses vara stor eller liten för att hitta rätt passform för dig.

Amazon

Det finns numera svenska Amazon men många väljer ändå att köpa från den internationella sajten som levererar till svenska adresser. På Amazon finner du det mesta. Om vi bortser från att de under 2022 lade ner sitt kosttillskottssortiment så finner du allt du kan tänkas behöva i deras butik.

Priserna är ofta låga men det beror lite på den produkt du köper. När du söker efter en viss typ av produkt ska du hålla ett öga på den information som ges vid skärmdumpen för produkten. Där står det om den kan levereras till Sverige, Shipping to Sweden som det heter på engelska.