Shipping.nu

Utländska nätbutiker som levererar till Sverige

Hur vet jag om det är säkert att köpa från ett företag i USA?

Det finns amerikanska företag som iHerb och Amazon som är stora och välkända. Dessa är ingen chanstagning för du vet vad som gäller och kan lita på att det hela kommer att fungera som du förväntar dig. När det gäller mindre välkända företag så finns det flera sätt att verifiera deras seriositet på.

En sak du kan göra är att se om företaget är med i branschorganisationen BBB (Better Busniess Bureau’s) rapport online. Det här är den största organisationen av sitt slag i USA. Om en webbutik är med på deras lista kan du räkna med att den jobbar på ett lagligt sätt.

Du bör också se på hur företaget jobbar med reklamationer. Ta reda på vad du ska göra om den vara du beställer inte håller måttet. Om det finns tydliga instruktioner för detta så är det ett gott tecken. Sedan kan du kolla recensioner. Bra webbutiker låter kunder uttala sig om det de köpt. Du ska kunna se att det rör sig om en verifierad köpare så som är fallet på Amazon.

När du läser omdömen så kan du snabbt ta reda på om en butik i USA sköter sig eller om det finns klagomål som kan vara skäl till att undvika ett köp.

Shein

På Shein.se finner du billiga kläder som tillverkas i Kina. Många uttalar Shein som shane på engelska fast sajten heter egentligen She-in vilket klingar mer som kinesiska. I butiken finner du kläder för hela familjen och det går bra att beställa till Sverige. Leveranstiden är för det mesta hyfsad. Du kan ha ditt paket inom en veckas tid när det går fort.

När du handlar på Shein ska du tänka på vilket material kläder är av för det ser man ju inte så väl på bilder. Dessutom bör du läsa recensioner från andra som köpt för att ta reda på om storleken kan anses vara stor eller liten för att hitta rätt passform för dig.

Amazon

Det finns numera svenska Amazon men många väljer ändå att köpa från den internationella sajten som levererar till svenska adresser. På Amazon finner du det mesta. Om vi bortser från att de under 2022 lade ner sitt kosttillskottssortiment så finner du allt du kan tänkas behöva i deras butik.

Priserna är ofta låga men det beror lite på den produkt du köper. När du söker efter en viss typ av produkt ska du hålla ett öga på den information som ges vid skärmdumpen för produkten. Där står det om den kan levereras till Sverige, Shipping to Sweden som det heter på engelska.