Shipping.nu

Utländska nätbutiker som levererar till Sverige

försenat paket

Varför kommer mitt paket från utlandet inte fram?

När du har beställt något från en utländsk butik kan det ta allt från några dagar till flera veckor innan ditt paket kommer fram. Det här beror på flera saker. Butiker med bas i Kina och Asien, som Shein, kan ha långa transporttider för att de skickar varorna med båt. Det är ju också det som kan göra att du få gratis leverans.

Om du handlar från en butik som iHerb så kan du få väldigt snabb leverans med DHL om du betalar extra för det. Om ditt paket är trögt så kan det alltså ha att göra med själva leveransmetoden.

Ta en titt på förväntad leveranstid

För det första ska du ta en titt på den förväntade leveranstiden. Nätbutiker som Amazon ger dig en period för förväntad leverans. Om ditt paket inte kommer inom denna tidsperiod kan du få pengarna tillbaka.

När avgifter inte är betalda

Det händer också att paket inte kommer fram för att avgifter som ska betalas inte är betalda. Om tull gäller för varan kan detta också vara en orsak. Enligt svenska Tullverket är den vanligaste orsaken till långsam leverans från utländska butiker att varan finns hos transportföretaget.

Transportföretaget kommer att göra tulldeklarationen och betala in de avgifter som ska ha lagts till då du beställde. Om du spårar ditt paket och det står att det är under importbehandling så är det detta som sker. Det kan också stå Held by customs vilket i grund och botten betyder samma sak.

Om ditt paket inte har kommit fram bör du ta upp detta med företaget som levererar din vara, som DHL, och inte med Tullverket!

Amazon

Det finns numera svenska Amazon men många väljer ändå att köpa från den internationella sajten som levererar till svenska adresser. På Amazon finner du det mesta. Om vi bortser från att de under 2022 lade ner sitt kosttillskottssortiment så finner du allt du kan tänkas behöva i deras butik.

Priserna är ofta låga men det beror lite på den produkt du köper. När du söker efter en viss typ av produkt ska du hålla ett öga på den information som ges vid skärmdumpen för produkten. Där står det om den kan levereras till Sverige, Shipping to Sweden som det heter på engelska.

Shein

På Shein.se finner du billiga kläder som tillverkas i Kina. Många uttalar Shein som shane på engelska fast sajten heter egentligen She-in vilket klingar mer som kinesiska. I butiken finner du kläder för hela familjen och det går bra att beställa till Sverige. Leveranstiden är för det mesta hyfsad. Du kan ha ditt paket inom en veckas tid när det går fort.

När du handlar på Shein ska du tänka på vilket material kläder är av för det ser man ju inte så väl på bilder. Dessutom bör du läsa recensioner från andra som köpt för att ta reda på om storleken kan anses vara stor eller liten för att hitta rätt passform för dig.